X

Så här borstar du din hunds tänder Läs mer
Så här borstar du din hunds tänder

Borsta din hunds tänder regelbundet – då förhindrar du tandköttssjukdomar och håller tänder och tandkött friskt.

Ha inte för bråttom när du börjar borsta hundens tänder. Då kan du lära din hund att tycka om det – eller åtminstone finna sig i det!

Du behöver:
  • En djurtandborste med mellanlånga strån.
  • En lugn plats utan distraktioner.
  • Tålamod.
  • Hundtandkräm – använd inte tandkräm för människor eftersom den innehåller fluor som är giftigt för hundar.
  • Rena händer och korta naglar – för din hunds säkerhet.
  • Vatten.
DentaStix® Dentastix

Läs om hur Pedigree® DentaStix® kan skydda mot tandköttssjukdomar.

Läs mer
Så förebygger Pedigree® DentaStix® uppbyggnad av tandsten

Tyvärr drabbas åtta av tio hundar av tandköttssjukdomar. Det leder oftast till en smärtsam och dyr behandling. Pedigree® DentaStix® har en unik X-form och en särskilt slipande konsistens. Det är vetenskapligt bevisat att daglig användning minskar tandstensuppbyggnad med upp till 80%.

Pedigree® DentaStix® finns i olika storlekar för att passa olika typer av hundar (små, medelstora och stora). De smakar inte bara gott – de är även sockerfria och ett medelstort ben innehåller bara 82 kalorier.

Hur fungerar DentaStix® tuggben?

De är en kombination av en speciell struktur och aktiva ingredienser

1
Speciell struktur

Pedigree® DentaStix® har en unik X-form och en särskilt slipande konsistens. Det är vetenskapligt bevisat att daglig användning minskar tandstensuppbyggnad med upp till 80%.

2
Aktiva ingredienser

Pedigree® DentaStix® innehåller två aktiva ingredienser (natriumtripolyfosfat och zinksulfat) som binder kalcium i saliven och saktar ner bildandet av tandsten. Det gör att placken är mjukare längre och lättare att ta bort genom att tugga Pedigree® DentaStix®.

Myter om Pedigree® DentaStix® Läs mer
Myter om Pedigree® DentaStix®
Myt: Min hund tuggar i sig Pedigree® DentaStix® snabbt, vilket betyder att de inte fungerar

S: Vår forskning visar att även om hundar bara tar 40–50 sekunder på sig för att tugga klart en Pedigree® DentaStix®, tuggar de ändå mellan 90 och 130 gånger. Det här innebär en stor skillnad för plack och tandsten på hundens tänder. Så oroa dig inte om din hund tuggar i sig benet snabbt.

Myt: DentaStix® innehåller många kalorier

S: DentaStix innehåller inte många kalorier – de är sockerfria och ett medelstort ben innehåller bara 82 kalorier. Om du vill försäkra dig om att din hund inte går upp i vikt kan du minska mängden foder något för att kompensera för DentaStix®.

Myt: Socker orsakar tandproblem hos hundar på samma sätt som hos människor

S: Hundars mun och tänder är faktiskt inte så lika våra som man kanske kan tro. Deras saliv innehåller olika ämnen så de drabbas inte lika hårt som vi gör när vi äter för mycket socker. Tandköttssjukdomar är ett stort problem för hundar, därför är det viktigt att förhindra uppbyggnad av plack och tandsten så att de har friskt tandkött även när de blir äldre. Pedigree® DentaStix® innehåller inte socker.

Tandvård - vanliga frågor Läs mer
Myths about Pedigree® DentaStix®
Får inte alla hundar tandköttsjukdomar förr eller senare – är inte det ett resultat av att hunden åldras? Min hund har dålig andedräkt. Kan det vara problem med tänderna och tandköttet som orsakar det? Vad är skillnaden mellan plack och tandsten? Orsakar socker tandproblem hos hundar på samma sätt som hos människor? Jag har en liten valp: måste jag börja rengöra tänderna redan nu? Är inte tandköttssjukdomar något som bara äldre hundar drabbas av?
Får hundar tandvärk? Min hund beter sig inte som vanligt – är det ett tecken på problem? Vilda djur behöver ju inte rengöra sina tänder, så varför måste jag rengöra min hunds tänder? Jag har försökt borsta min hunds tänder men han biter i tandborsten, eller ännu värre - mig! Hur kan jag lösa det här problemet?