Välkommet | Hälsa & Träning | Håll din hund frisk | Hitta en bra veterinär

Sök efterartikel

Hundens ålder Select your dogs' age or leave blank to search all ages

Valp Vuxen Äldre

Frågor Select a specific subject if you know what you are looking for or leave blank to search all articles for your chosen age. Alternatively, select a topic from our suggestions on the right

Är du redo att äga en hund?
Förbered för din hund
Håll din hund frisk
Ta hand om din hund
Träna din hund
Utfodra din hund

Håll din hund frisk

En frisk hund är en glad hund. Här hittar du allt du behöver veta om att hålla din hund frisk. Läs om vaccinationer och hur du behandlar din hund mot loppor och mask, samt hur du märker att din hund inte mår bra.

Hitta en bra veterinär

Det är toppen om din hunds uppfödare eller en granne kan rekommendera en bra lokal veterinär. Om inte så kan du besöka några veterinärsmottagningar, se dig om i deras väntrum, kontrollera att de har nödvändiga certifikat – och sedan välja den som du känner dig mest bekväm med.

Kontroller och vaccinationer

Ta din hund på kontroll så fort du kan efter att du har tagit hem den. Helst ska den redan ha fått alla sina vaccinationer. Men om så inte är fallet ska du boka tid för detta så fort som möjligt. Tills din hund är vaccinerad är det inte säkert för den att vara på platser där andra hundar kan ha varit.

Du måste också diskutera avmaskning, loppbehandling, kloklippning och annan allmän vård. Om din hund matvägrar i mer än en dag, har diarré eller kräkningar, eller är slö utan orsak, bör du kontakta din veterinär.

Hitta en bra veterinär

Bookmark and Share

Relaterade artiklar

Undvik veterinärsrädsla
Undvik veterinärsrädsla Så gör du resan till veterinären stressfri för din hund Mer >
Vaccinationer
Vaccinationer Det är viktigt att din hund får sina vaccinationer Mer >
Kastrering/sterilisering av din hund
Kastrering/sterilisering av din hund Det finns en mängd medicinska argument som både talar för och emot kirurgisk kastration av hundar. Mer >
/hund-och-valpvard/hall-din-hund-frisk/hitta-en-bra-veterinar