Välkommet | Hälsa & Träning | Ta hand om din hund | Ta hand om tänderna på din valp eller hund

Sök efterartikel

Hundens ålder Select your dogs' age or leave blank to search all ages

Valp Vuxen Äldre

Frågor Select a specific subject if you know what you are looking for or leave blank to search all articles for your chosen age. Alternatively, select a topic from our suggestions on the right

Är du redo att äga en hund?
Förbered för din hund
Håll din hund frisk
Ta hand om din hund
Träna din hund
Utfodra din hund

Ta hand om din hund

Det är viktigt att du vet hur du ska ta hand om din hund. För att hjälpa dig har vi samlat massor av information om allt från päls- och tassvård till hur du tar hand om din hunds tänder.

Ta hand om tänderna på din valp eller hund

På samma sätt som oss människor kan hundar drabbas av tandköttssjukdom, plack och tandsten. Ett lager av mjuka tuggleksaker bidrar till renare tandkött och tänder på din valp. (Vi rekommenderar inte hårda tuggleksaker förrän valpen är cirka tio månader gammal, då rötterna på valpens permanenta tänder är fullt utvecklade.)

Ben kan skada en hunds tänder eller flisas och orsaka inre skador. Kalciumberikade Pedigree Puppy Tubos är ett utmärkt alternativ för valpar. Deras form och struktur är särskilt utformad för att hålla din hunds tänder och tandkött i bra skick. De är också goda och därmed praktiska som belöning för bra beteende.

Från cirka sex månaders ålder kan du hjälpa till att förebygga problem med tänder och tandkött genom att introducera Pedigree DentaStix. Pedigree® DentaStix® har en unik X-form och en särskilt slipande konsistens. Det är vetenskapligt bevisat att daglig användning minskar tandstensuppbyggnad med upp till 80%.

Pedigree DentaStix finns i olika storlekar för olika hundraser (dvärg, liten, medelstor och stor) och i förpackningar med 7 resp. 28 st.

När tappar min valp sina valptänder?

Vuxentänderna ersätter mjölktänderna när valpen är ungefär 4–6 månader gammal. Din valp kan uppleva ett visst obehag och du märker sannolikt att den tuggar mer. Om mjölktänderna inte tycks försvinna kan du prata med din veterinär om att ta bort dem.

Bör jag borsta min valps tänder?

En valps mun är normalt fri från tandsten, tandköttsinfektioner och dålig andedräkt.

 Pedigree DentaStix kan förebygga hygienproblem hos valpar genom att bidra till friskare tänder och tandkött. Båda produkterna har en unik form och struktur som utformats för att skonsamt, men effektivt avlägsna avlagringar på din valps tänder.

Torrfoder kan också bidra till friskare tänder hos din valp – torrfodrets slipfunktion hjälper till att minska uppbyggnaden av plack.

Ta hand om tänderna på din valp eller hund

Bookmark and Share

Relaterade artiklar

Hindra din hund eller valp från att tugga på dina saker
Hindra din hund eller valp från att tugga på dina saker Lär din hund skillnaden mellan skor och tuggleksaker Mer >
Torrfoder, våtfoder eller blandat?
Torrfoder, våtfoder eller blandat? Här är vår enkla guide till de olika typerna av valpfoder Mer >
Ledvård
Ledvård Vetenskapligt bevisat att lindra stela leder och hålla lederna friska Mer >
/hund-och-valpvard/ta-hand-om-din-hund/ta-hand-om-tanderna-pa-din-valp-eller-hund