Ta hand om din hund eller valp

Det är en bra ídé att upprätta dagliga skötselrutiner – det är ett jättebra sätt att umgås med din hund samtidigt som du tar hand om dess päls.

Daglig borstning avlägsnar döda hårstrån, smuts och eventuella parasiter som din hund har samlat på sig under promenaden. Välj en borste som är utformad för din typ av hund – en som passar hundens storlek och päls.

Det är också ett bra tillfälle att kontrollera din hunds klor, ögon, öron och tänder.

Klippa klor

Om din hund ofta går på hårda ytor, till exempel trottoarer, blir dess klor normalt inte för långa. Annars måste du klippa klorna regelbundet så att din hund kan gå utan problem. Fråga din veterinär eller en professionell hundskötare att visa dig hur man gör.

Ögon och öron

Din hunds ögon och öron ska alltid vara rena. Du kan rengöra området kring hundens ögon försiktigt med en fuktig bomullstuss. Detsamma gäller för öronen, men se till att du inte petar för långt in – öronen är känsliga.

Tänder och tandkött

Det kan vara knepigt att ta hand om din hunds tänder och tandkött. Ta reda på hur du borstar tänderna på din hund i avsnittet om munvård. Från ungefär sex månaders ålder kan du hjälpa till att förebygga uppkomsten av tand- och tandköttsbesvär med Pedigree® DentaStixTM, som vetenskapligt bevisat minskar förekomsten av tandsten med upp till 80 %.

Ansa pälsen

Hundar med strävhårig päls, som terrier och pudlar, måste klippas var sjätte till åttonde månad. Hundar med slät päls, som cocker spaniel, bör ansas var tredje månad. Det skiljer sig dock mellan raser så fråga din uppfödare, din veterinär eller en professionell hundskötare om du är osäker.

 

twelvejpg
PedigreeGirl