Säkra en bra matsmältning

Pedigree® s sortiment inkluderar några av de bästa produkterna på marknaden när det gäller matsmältning. Vi testar regelbundet våra våt- och torrfoder för att kunna leverera fantastiskt foder till din hund, och ser till att du enkelt kan plocka upp efter den – vi kallar det för "avföringsprestanda".

Betmassa är fiberrikt och har visat sig bidra till en bra matsmältning och friska tarmceller. Betmassa kan också sakta ner jäsningen av protein, minska mängden skadliga slutprodukter och ge mindre illaluktande bajs.

Ändra kost gradvis

Om du ändrar din hunds kost för snabbt – eller ger den rester från din tallrik – kan den drabbas av dålig mage, obehag eller till och med diarré. När du ändrar din hunds kost från en typ av mat till en annan bör du göra det gradvis, över en period på sju dagar. Ändra proportionerna av gammalt och nytt foder gradvis varje dag tills det nya fodret utgör hela måltiden dag sju.

Stora och mycket stora raser kan uppleva mer problem när du ändrar deras kost eftersom de oftast har en sämre kvalitet på sin avföring än mindre hundar. Detta beror sannolikt på att det tar längre tid för maten att passera matsmältningskanalen hos större raser och att den därmed har längre tid på sig att utsättas för bakterier, som orsakar en gradvis jäsning.


 

nineteen
PedigreeGirl