Torrfoder, våtfoder eller blandat?

Att välja mellan alla olika typer av foder som finns kan få en att tappa modet. Här är vår guide som hjälper dig att välja rätt foder till din valp.Om du ser på förpackningarna märker du att de flesta foder som finns beskrivs som helfoder. Detta innebär att de innehåller alla näringsämnen som din valp behöver.

Du märker också att du kan välja mellan våtfoder och torrfoder (i säck). Vilken sort ska du välja och varför? Vår guide hjälper dig att fatta beslut.

Torrfoder: massor av näring i mindre mängd

Tack vare det låga vatteninnehållet kan du lagra en stor mängd mat på en liten plats, vilket är till stor hjälp om du har en stor hund. Vissa valpar kan tycka mindre bra om torrfoder till att börja med, men lär sig normalt att tycka om det efter ett tag. Att mjuka upp fodret genom att blötlägga det i lite varmt vatten kan underlätta bytet.

Våtfoder: en tillfredsställande måltid för stora aptiter

En skål med våtfoder innehåller hälften av kalorierna i en skål med torrfoder. Så om din valp älskar att äta innebär våtfoder att det finns mindre risk för att den äter för mycket. Det höga vätskeinnehållet ser också till att din valp får i sig ordentligt med vätska och minskar risken för urinvägsinfektioner. Unga valpar tycker normalt att det är enklare att tugga och svälja våtfoder så det är bra för de som är kinkiga i maten.

Varför inte blanda de två sorterna?

Det är populärt att blanda torr- och våtfoder eftersom det kombinerar fördelarna genom att bidra till både renare tänder och friskare urinvägar. Det ger också din valp större variation och hjälper den att acceptera olika typer av mat längre fram i tiden.

Med Pedigree® JUNIOR får din hund alltid rätt balans av näringsämnen. Experimentera gärna och ta reda på vad din valp föredrar. Se bara till att den alltid har tillgång till gott om färskt dricksvatten.


 

17
PedigreeGirl