Vad är annorlunda med valpfoder?

Ge din valp de näringsämnen den behöver

Vid 6–8 veckors ålder är valpar fullt avvänjda med att dia och äter 4–5 måltider per dag. Se till att du ger din valp det den är van vid under de första måltiderna. En plötslig förändring i kosten kan leda till en upprörd mage. Om du ska ändra din valps kost bör du därför göra det gradvis under flera dagar.

(Om din valp är stressad och det leder till en upprörd mage kan du byta ut maten mot vatten ett par gånger, följt av några få måltider av kokt ris tills valpen är redo för riktigt valpfoder igen. Om kräkningarna eller diarrén fortsätter ska du uppsöka veterinär.)

Eftersom din valp är mycket aktiv och växer behöver den mer än dubbelt så många kalorier än det finns i vuxenfoder – allt paketerat i måltider av valpstorlek. Maten måste också ge rätt näringsämnen i rätt mängd för valpens växande skelett, leder och muskler. Dessutom kanske inte din valps lilla mun klarar av de stora foderbitarna som utvecklats för fullvuxna hundar.

40 år av forskning har sett till att Pedigree® s valpfoder har den rätta balansen av näringsämnen för en växande valp, med perfekta proportioner av protein, fett, kolhydrater, mineraler och vitaminer. Det är också lättare att smälta för deras små magar än hemlagad mat.

Med Pedigree® har din valp valet mellan våtfoder eller torrfoder. Det är också vanligt att kombinera dem. Du kan blötlägga torrfodret i ljummet vatten i cirka 20 minuter innan det är dags att äta. Oavsett vad din valp äter ska du se till att den alltid har tillgång till färskt vatten.

Om din valp inte slukar sin mat med en gång ska du inte locka den med godbitar eller erbjuda den mat ur handen. Det förstärker bara kinkiga vanor. Om din valp inte har ätit upp efter 30 minuter tar du bort skålen och ger valpen färsk mat nästa gång den ska äta. Då lär din valp sig fort att äta maten du ställer fram.

Du kan också ge din valp en begränsad mängd av träningsgodbitar mellan måltiderna.. Valpen ska bara ha kosttillskott i händelse av sjukdom eller på inrådan av veterinär.


 

16
PedigreeGirl